Project > Headquarters of People’s Bank of China

                                      Description

                                      Location Xicheng District, Beijing
                                      Floor Area 39,900m2
                                      Design Time 1986
                                      Completion Time 1990

                                      Award

                                      1991 Best Design Award of the Ministry of Construction Third Prize
                                      2009 Architectural Society of China Grand Creation Award

                                      Headquarters of People’s Bank of China

                                      “Circle” is selected as the design theme to imply the “shoe-shaped ingot” and “cornucopia” in traditional Chinese culture to point out the financial nature of the building, which are composed of three individual functional areas, the office building, the business center and the auxiliary facilities. The light-grey granite walls and the dark brown glass curtain walls embody the solidity of the bank.
                                      ? 11选5任二最牛公式