Project > Capital Museum

                                      Description

                                      Cooperated with AREP, France
                                      Location Haidian District, Beijing
                                      Floor Area 63,390㎡
                                      Design Time 2001
                                      Completion Time 2005

                                      Award

                                      2008 National Best Project Design Awards Silver Prize
                                      2008 National Best Project Design Industry Awards Second Prize
                                      2008 National Green Building Renovation Award Third Prize
                                      2008 Architectural Society of China Creative Architecture Award Merit Work
                                      2007 Architectural Society of China Structural Best Design Award Second Prize
                                      2006 Tien-Yom Jeme Civil Engineering Prize
                                      2007 ICE China Award Silver Prize
                                      2009 Architectural Society of China Grand Creation Award

                                      Capital Museum

                                      The New Capital Museum is a remarkable building of Changan Street. A simple rectangular plan is well responding to the urban structure of the Beijing, and the traditional materials of the building with bronze, wood, and brick are deriving from the tradition of Beijing. An open atmosphere and a bright interior environment are introduced instead of the depressive looks of the traditional museums. Many new techniques are used in the building, including the roof solar panel, siphon drainage system, concrete filled steel tube, metal false ceiling and the advanced intelligent building system.
                                      ? 11选5任二最牛公式